Търсене на работа и грешки в LinkedIn

Търсене на работа и грешки в LinkedIn, полезна информация от експертите за намиране на работа на – informjobs.com

Търсене на работа

Грешки в LinkedIn, които могат да навредят на търсенето на работа

Подобно на много търсещи работа, вероятно сте създали профил в LinkedIn. И ако сте като повечето, ви се стори малко предизвикателство за създаване. В началото LinkedIn може да бъде плашещ. Това е странна смесица от социални медии и професионални мрежи. Търсещите работа нови в сайта може да се затрудняват да намерят баланса между професионализъм и личност в своя профил и публикации.

Въздъхнахте ли с облекчение, когато приключи? Сега, след като е финализиран, усещате, че вашият знак „На разположение съм“ е излязъл и офертите ще започнат да идват. Когато не го направят, може да почувствате, че всички приказки за LinkedIn са просто реклама и сте пропилени твоето време.

Реално погледнато, LinkedIn може драстично да увеличи видимостта ви и успеха в търсенето на работа, когато се използва правилно. Въпреки това, подобно на обща автобиография, може по невнимание да се саботирате, ако не сте наясно да я използвате правилно. Ако не получавате никаква сила в търсенето на работа, анализирайте профила си в LinkedIn за следните предложения.

Грешки в LinkedIn, които може да правите

— Вашата снимка не е професионална

Кое е първото нещо, което поглеждате, когато отворите LinkedIn, за да видите профил? По всяка вероятност това е картината. Човешката природа ни кара да се интересуваме от лицето зад името. Ако сте направили селфи, за да вземете нещо там, вероятно това пречи на търсенето на работа. Еквивалентно на облеклото, което ще изберете по време на интервю, снимката на вашия профил задава тона на вашите професионални намерения.

Инвестирането в професионална фотосесия е валиден разход за кариера, но е възможно сами да създадете професионално изглеждаща снимка на главата, когато средствата са ограничени. Някои най-добри съвета са да поддържате фон без разсейване и внимателно да избирате облеклото си. Ще искате лицето и горната част на торса да запълват по-голямата част от рамката. Ако е възможно, накарайте приятел да ви помогне или използвайте статив и таймер.

Прилагат се стандартни най-добри съвети за фотография:

Стойте далеч от пряка слънчева светлина.

Осъществете зрителен контакт с камерата.

Винаги се усмихвайте, дори и само с очите си.

Не носете луди модели, които ще предизвикат цифровите сензори.

Аксесоар, но не прекалявайте.

Обърнете внимание на стойката си.

Красотата на това, че първоначално го правите сами, е, че най-вероятно ще ви е по-удобно, когато можете да инвестирате в професионална заснемане.

— Вашият профил не е пълен

Ако сте създали профил само за да имате връзка в автобиографията си, има вероятност никога да не попълните напълно своя профил. Непълните профили могат да ви накарат да изглеждате неактуални или да нямате фокус. Когато работодателите сканират вашата страница и я видят непълна, те могат автоматично да преминат към следващия кандидат.

Помислете дали бихте изпратили автобиография с липсващ трудов опит? Очевидно не. Непълен профил в LinkedIn изпраща същото съобщение. Ето вашата възможност да покажете вниманието си към детайлите и професионализма. Уверете се, че изпращате съобщението, че винаги изпълнявате задачата.

По-лошото е, че може дори да не се появявате пред наематели без текущи и подходящи ключови думи. И колко възможности за общуване с предишни колеги и възпитаници пропускате, като оставяте секции празни? Вероятно доста. Никога не знаете кога тяхната разширена мрежа може да включва мениджър на една от компаниите, за които винаги сте мечтали да работите.

— Вие не се ангажирате рутинно с вашата мрежа

Вашият профил събира ли паяжини? Създадохте ли го от гледна точка на използването му като онлайн автобиография и след това го смятахте за завършен?

Истинската сила на LinkedIn идва чрез работа в мрежа. И точно както всичките ви усилия за работа в мрежа, вие ще извлечете от това, което сте вложили в него. Поддържането на активно присъствие ще помогне на вашия профил да се показва повече, но също така трябва да сте сигурни, че се ангажирате с намерение, а не просто да се показвате с от време на време „харесване“ на публикация.

Както при всички ваши задачи за търсене на работа, създайте ритъм за деня си, който включва вашата активност в LinkedIn. Задайте таймер, за да сте сигурни, че няма да се превърне в гадно време. Помислете за публикуване на статия, свързана с вашата кариера, с увлекателна и отразяваща реклама всеки ден. След това се ангажирайте с внимателен коментар към определен брой други публикации.

— Не поддържате автобиографията си

Когато активно търсите работа, вие ставате интимно ангажирани с автобиографията си – приспособявате автобиографията си към отделни работни места, за да преминете през системите за проследяване на кандидатите и да обсебвате резюмето си. Отделете време, за да се уверите, че вашият профил в LinkedIn поддържа автобиографията ви с подобни ключови думи.

Въпреки това, не трябва да актуализирате своя профил в LinkedIn за всяка отделна работа, за която кандидатствате. Мислете за автобиографията си като за акцента, който привлича вниманието, а за LinkedIn като за по-подробната история на цялата ви кариера.

Наемащите персонал ще се обърнат към LinkedIn, за да копаят малко по-дълбоко. Тук можете да покажете своята личност и грижа този път. Ще искате да сте сигурни, че вашият профил в LinkedIn разказва същата история като автобиографията ви. Вашето резюме посочва ли целта ви да станете мениджър на проекти, но LinkedIn предава вашия опит в графичния дизайн? Това ще създаде прекъсване на връзката, което наемателите нямат време да разберат.

Допълнете търсенето на работа с LinkedIn

LinkedIn е мощен инструмент за стимулиране на вашата инерция за търсене на работа, когато се използва умишлено и рутинно. Без съмнение е предизвикателство да се планира време за актуализиране и ангажиране на платформата, когато няма непосредствени осезаеми ползи. Въпреки това, неподдържането на вашия профил и присъствие в LinkedIn може да навреди на вашето търсене на работа.

Търсите повече начини да създадете успешно търсене на работа? От преглед на автобиографията до фалшиво интервю, срещата с кариерен треньор на InformJobs може да запали инерцията ви за търсене на работа. Присъединете се днес, за да се възползвате от намалените цени за кариерно обучение и да получите достъп до нашата пълна база данни с гъвкави и отдалечени обяви за работа.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО

You May Also Like