Средство за отпушване на канализационните тръби

Преди да закупите нужното Ви средство за отпушване на канализационните тръби, е необходимо да разберете точно причината за запушването. Без да правите това, рискувате да хвърлите пари на вятър, защото след известно време ситуацията ноже да се повтори.

Първоначалният проблем на тръбите от чугун не е дори ниската способност да се противопоставят на корозия. Всички неприятности се крият в ниското качество на обработката на вътрешната им повърхност, което води първо до образуването на мътни натрупвания, а след това и пълни задръствания, напълно блокиращи лумена. Следователно използването на такова средство за премахване на блокажи в тръбите, което се основава на сода каустик, в този случай не е най-доброто решение.

Средство за отпушване на канализационните тръби

Полезна информация! Гелоподобните препарати се почистват най-ефективно от чугунени тръбопроводи. Те не само ще се справят с този негативен феномен, но и ще премахнат причината за появата на мътни отлагания, като запълнят грубия релеф на вътрешната повърхност на тръбата.

Тъй като неръждаемата стомана е в състояние да издържи на въздействието на всякакви агресивни средства от запушвания в тръбите, не можете особено да търсите церемония при почистване на завои. Всеки препарат е подходящ за това: алкален, на базата на концентрирана солна киселина и новомодрени препарати на гелообразна основа.

Експертите препоръчват да се използва някакъв „дълготраен“ инструмент за почистване на гранулирани канализационни тръби. Той трябва да бъде запълнен в S-образния сегмент на изхода от неръждаема стомана или директно в сифона на мивката. При оттичане на вода такова почистващо средство ще работи както като основно, така и като профилактично средство.

Домашни пластмасови почистващи тръби

Пластмасовите тръби се характеризират с гладка повърхност, поради което рядко се запушват. В края на краищата, отпадъците просто няма за какво да се хванат. Но дори и в тръбопроводи, изработени от полимерен материал (най-разпространеният е поливинилхлорид – PVC), не се изключва образуването на задръствания. На първо място, на завоите и завоите на канализационната система.

Ние сме Vodonoska.com. София, Враждебна, Телефон: 0878 777 807. Потърсете ни, ще окажем нужната Ви помощ.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *