Още забележителности в Анталия

Не пропускайте да посетите невероятните ликийски скални гробници в Мир – древен некропол, чиито руини се намират в покрайнините на турския град Демре в Анталия. И също така включете в маршрута си посещение на древните руини на град Ариканда и столицата на бившата Ликийска империя в Ксантос. Удивителна е природата и забележителности в Анталия. Ако погледнете целия регион на Анталия като цяло, тогава можем да кажем, че това е спираща дъха гледка.

Внушителните планини Таурус или планините Таурус са планинска система в южна Турция, която разделя регионите по протежение на Средиземно море от централен Анадол.

 

Старото среща новото със забележителности в Анталия

Старият град на Анталия е красива смесица от древни сгради и реставрирани османски къщи. Всяка калдъръмена пътека там води до хълм, откъдето се открива прекрасна гледка към величествения град. Ще се наслаждавате на невероятните земните красоти.

Преминете през триумфалната арка на Портата на Адриан, разходете се из тесните улички, снимайки уникални места, а в края на деня се отбийте в някое от кафенетата и се насладете на красивата гледка изпод сянката на зелено дърво.  Прекрасна е Анталия за пътувания и почивка.

 

Описание на курорта Анталия

В съвременните си граници Анталия не е толкова голяма, колкото я описват повечето пътеводители и уебсайтове. Общо в рамките на града и в съседната курортна зона Лара има 34 километра брегова ивица, от които само 18 километра са подходящи за плажна почивка.

Анталия има няколко курортни зони, всяка със свои собствени характеристики. Ще разгледаме подробно всички курортни зони малко по-долу в тази статия.

На територията на Анталия има около 40 хотела с официални 5 звезди, а още десетина хотела нямат официални звезди. Но по качество на обслужване и инфраструктура спокойно могат да се класират за 5 звезди.

Хотели 4 звезди – около дузина, хотели 3 и 2 звезди – също около дузина. И още двеста хотелчета без звезди, апарт-хотели, къщи за гости, мини-хотели.

 

You May Also Like