Методите за отстраняване на вдлъбнатини

Методите за отстраняване на вдлъбнатини от градушка по автомобила

Процесът при работа на отстраняване на вдлъбнатини по автомобила от градушка зависи от конкретната ситуация и степента на повреда, но средно се прилага следният алгоритъм:

Измийте старателно повърхността на тялото, за да видите по-добре нивото на повреда на лаковото покритие (ако има такова), както и дълбочината на вдлъбнатината.

Коригиращ панел за премахване на вдлъбнатини. Методите за отстраняване на вдлъбнатини

Преди да извършите описаните процедури сами, ще ви бъде полезно да практикувате върху някои стари части на тялото. Процесът е несложен, но изисква известни умения.

Премахване на вдлъбнатини от градушка с лепило и вакуумни методи

Трябва веднага да се отбележи, че тези методи могат да се използват само ако целостта на боядисването не е нарушена на мястото на деформация. Ако има чипове или драскотини, тогава трябва да се отървете от тях. Можете да прочетете как да направите това в отделна статия на нашия уебсайт. Факт е, че инструментите, описани по-долу, имат силно механично въздействие върху повърхността, което може да причини разслояване на боядисването.

За да премахнете вдлъбнатините от градушка със собствените си ръце, използвайки метода на лепилото, имате нужда от следните инструменти: Комплект за премахване на вдлъбнатини от минилифтер (наричан още обратен чук); лепилни гъбички (капачки) с различни диаметри; лепило; адхезивен термопистолет; течност за отстраняване на остатъци от лепило; чук; тефлонова сърцевина с тъп връх.

Отстраняването на вдлъбнатини от градушка с метода на лепилото се извършва съгласно следния алгоритъм:

Адхезивен метод за отстраняване на вдлъбнатини Първо, тялото трябва да се измие и повредената зона да се обезмасли. Това може да се направи с помощта на различни средства – алкохол или бял спирт (не използвайте разтворители за обезмасляване, тъй като те могат да повредят лаковото покритие). Лепилото се нанася върху буталото с необходимия диаметър, след което се монтира в центъра на вдлъбнатината на тялото. Оставете за около 10 минути, за да може лепилото да изсъхне. След това трябва да вземете мини повдигач или скоба и да поставите другия ръб на буталото в неговия жлеб. Първо, трябва да затегнете горния винт, за да изключите свободното му движение. След това започват да затягат дръжката на устройството. В този случай се получава плавно изравняване на повърхността на увредената област на тялото. Когато работата приключи, буталото се отделя, а останалото лепило се отстранява със съществуващата течност.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *