Линк билдинг за електронна търговия

Въведение в линк билдинг за електронна търговия

Последният стълб на SEO, за който трябва да говорим, е как да правим изграждане на линк билдинг за електронна търговия връзки за уебсайтове за електронна търговия. Връзките играят жизненоважна роля в SEO. Общият консенсус е, че те допринасят с повече от 50% за вашия SEO успех. Когато говорим за изграждане на връзки, имаме предвид връзки от други уебсайтове, наричани още външни връзки.

В рамките на SEO повечето уебсайтове за електронна търговия се борят най-много с изграждането на връзки, защото това е нещо, което те не могат да контролират напълно. Изграждането на връзки обаче не трябва да е толкова трудно. Както всички аспекти на SEO изисква добра стратегия и упорита работа.

След като прочетете тази статия, ще знаете как да подходите към link building за вашия уебсайт за електронна търговия. Ще ви оставим някои интересни ъгли за изграждане на връзки, които работят в почти всяка ниша.

Обяснено изграждане на връзки

Изграждането на връзки е процесът на свързване на други уебсайтове към вашия. Всички линкове се броят като гласове за вашите уебсайтове, предавайки авторитет, уместност и доверие.

  • Власт

Авторитетът играе основна роля в SEO. Има три вида авторитет:

  1. Авторитет на домейна: взема предвид всички връзки към домейна.
  2. Page Authority: взема предвид само връзки към въпросната страница.
  3. Авторитет на връзката: става въпрос за авторитета, който връзката предава от страница А към страница Б.

Колкото по-висок е авторитетът, толкова по-добре.

  • Уместност

Подходяща връзка е линк към страница от тематично свързана друга страница. Ако продавате телевизори, чудесно е да получите връзка от публикация в блог за най-добрите телевизори, на които да гледате. Впоследствие уместността на връзките влияе върху уместността на темата на вашия уебсайт.

  • Доверие

Доверието е степента, до която търсачките се доверяват на вашия домейн. Колкото по-високо, толкова по-добре. Доверието се печели чрез възрастта, придържайки се към указанията на Google и чрез получаване на връзки от надеждни уебсайтове.

Продължавайте да изграждате надеждни линкове по етичен начин и се стремите да обслужвате добре посетителите си. Доверието ще последва естествено.

Поддържайте Вашия линк профил натурално

Всички връзки към вашия уебсайт заедно съставляват така наречения „профил на връзката“ на вашия уебсайт. Това е основно пръстовият отпечатък на вашия уебсайт, когато става въпрос за връзки. Важно е вашият линк профил да е „естествен“ и да не се откроява по негативен начин.

Но кое е естествено и кое не? Това зависи от индустрията, в която се намирате. В някои индустрии е нормално да имате много връзки с точно съвпадение на anchor text. Преди да засилите играта си за изграждане на връзки, важно е да усетите как изглежда вашата конкурентна среда. Това определя какво можете и какво не можете да правите. Анализирайте профилите на връзките на вашите топ 10 конкуренти, за да добиете представа какво се смята за „нормално“ във вашата индустрия.

You May Also Like