Дали има висококачествена суха храна, която е вредна?

Нито една суха храна изобщо не може да мине без източници на въглехидрати – необходима е съставка, която да свързва месните компоненти, за да образува гранули. Но зеленчуците, плодовете или бобовите растения са доста подходящи за тази роля. Предимството на последните пред зърнените е, че имат нисък гликемичен индекс, прочетете повече за това в тази статия. Във всеки случай не трябва да има много източници на въглехидрати – не повече от 15-25%, това е напълно достатъчно за технологични цели и с такова количество сухата храна няма да навреди.

Проверете диетичните консерванти

Не забравяйте да разгледате добавките, които се съдържат в храната за кучета (като правило те са посочени в края на списъка със съставки) и обърнете внимание на това как сухата храната се съхранява. За запазване на висококачествена суха храна се използват само естествени антиоксиданти, източници на витамин Е, като екстракт от розмарин.

Кога дори висококачествената суха храна е вредна?

Ползите от сухата храна се определят не само от нейния състав, но и от съответствието с индивидуалните нужди на животното, както и от спазването на правилата за хранене. Нека анализираме типичните ситуации, когато дори най-качествената диета може да бъде вредна.

Хранителни алергии и непоносимост

Това е една от най-честите причини дори най-качествената суха храна за да не е подходяща за животното. Например, ако кучето е алергично към пилешко месо, без значение как му го давате, ще се появят нежелани реакции. Идентифицирането на алергена е много трудна задача и тук може да ви помогне суха храна с един източник на протеин.

Прекомерно хранене със суха кучешка храна

Дори и най-качественият продукт ще бъде вреден, ако се консумира в излишък. Наднорменото тегло е бичът на съвременните домашни любимци, а като основни фактори за появата му се смятат ниската физическа активност и преяждането – всичко, точно както при хората. Особено често собствениците на сухи храни прехранват животните. Факт е, че това е концентриран продукт, хората са свикнали да определят порцията на око. Но това не е правилно. Трябва да внимавате как отмервате сухата кучшка храна.

Нормата, например, в 100 g от готовата диета за едно хранене им изглежда твърде незначителна. Сухата храна съдържа само около 10% влага, което означава, че за да я сравните с порция мокра храна, трябва да умствено да увеличи обема си 8 пъти. Поради това е необходимо стриктно да се измерва всяка порция суха храна. Също така да се спазват нормите за хранене, посочени на етикета.

Ако се питате: „Дали има висококачествена суха храна, която е вредна? „- то можете без притеснения да разгледате нашия сайт hranazakucheta.bg и да поръчатев защото се грижим нашите продукти да са възможно най безопастни.

You May Also Like