Как да изчистите запушването на канали, сифони, WC

На първо място, трябва да определите местоположението му. Ако водата не излиза добре от всички водопроводни инсталации, проблемната зона е някъде между тоалетната и входната точка на тройника в щранга. Понякога всички уреди в банята работят добре, но кухненската мивка не източва водата. Това означава, че проблемът е в изходния фитинг или в участъка на тръбата между мивката и следващия уред. Когато запушването е локализирано, можете да помислите как да запушването на канали в банята или в други помещения.

 

Методи за отпушване, почистване на запушването на канали, сифони, WC

 

Има много начини за отстраняване на блокажи. За да разрешите проблема сами, използвайте:

  • механичен метод;
  • химически;
  • изплакване със силна водна струя.

Като правило, когато възникне проблем, те прибягват до всички налични методи на свой ред, постигайки желания резултат.

Механичните методи се считат за най-ефективните начини за почистване на канализацията в банята. Те ви позволяват да повлияете на корка и да го унищожите физически. Тази опция обаче не винаги дава желания резултат. Често запушването остава невредимо, само избутано по-надолу по тръбата. Трябва да знаете какво да правите, ако запушването на канали в банята е запушена, как да я пробиете по най-ефективния начин. Не всеки има умения да борави със специален инструмент, както и със самите устройства. Въпреки това, да ги имате в къщата е много полезно, както и да получите поне основни познания за работата.

 

Химическите методи за почистване на канали, сифони, WC рядко отговарят на въпроса – как да почистите на запушването на канали в банята. Причината е проста – те са предназначени да разтварят мастните слоеве. Това е типичен проблем за кухненската мивка и тръбната част. Можете да използвате готови продукти, закупени в магазина. В продажба има различни композиции – известният „Mole“, „Ruff“ и други средства. Има много от тях, можете да изберете състави на основата на киселина или основа. Опаковката показва как да почистите канализацията в банята или в кухнята, какво трябва да се направи за това.

You May Also Like