Какъв килим да изберем за детската стая – част 3

Какъв килим да изберем за детската стая

Стъпка 3 за килим за детска стая

Изберете типа килим за детска стая.

Има 3 основни типа килими за детски стаи: тъкани (без власинки), плетени (с възли), тъфтинг (иглонабивани).

Най-качествените и най-скъпите видове килими за детски стаи са тъканните и плетените. Тези килими за детски стаи не се разресват и не избледняват. Тъканият продукт няма купчина и често е двустранен. Тъканният килим за детска стая има основа под формата на мрежа от юта и може да има примкова или нарязана купчина. Между другото, детски килим с купчина, а не нарязана купчина, ще издържи по-дълго, ще се замърси и ще се набръчка по-малко.

Стъпка 4.

Обърнете внимание на купчината на килима за детска стая. Колкото по-дълга е купчината, толкова по-мек и по-топъл е килимът, но толкова по-трудно е да се грижите за него. За стая си струва да изберете килим от 5 до 15 мм. Колкото по-плътно е тъкането или купчината на килима, толкова по-издръжлив и практичен ще бъде килимът. Изрязаната купчина трябва да е с еднаква височина. Когато избирате цветен килим за стая, обърнете внимание на това как е боядисана купчината. Ако е едноцветен, тогава купчината ще бъде оцветена по цялата дължина, но ако боята се нанесе върху продукта чрез отпечатване, тогава в основата купчината ще бъде лека. Разбира се, боядисаните с допинг влакна запазват по-добре първоначалния си цвят.

Стъпка 5.

Избор на дизайн Килимът в детската стая може да се използва като неутрален елемент от интериора, а може и да поеме ролята на акцент в интериора на детска стая.

Не знаете кой килим за детска стая да изберете?

Ако мебелите или тапетите в интериора са много ярки и активни, изберете килим в неутрален цвят и незабележим модел. И обратно, ако мебелите и стените са лаконични, тогава пъстър килим за детска стая ще бъде много полезен.

При избора на цвета на килима за детската стая можете да се ориентирате в сянката на стените, тавана или текстила. Ако е възможно, вземете със себе си в магазина мостри от тъкани за завеси, възглавници, тапицерия, тапети или боя за стени/тавани, това ще ви помогне да не сбъркате при избора на нюанс.

Ако в детската стая имате подово отопление, вижте повече информация тук: https://kilimi.top/%d0%ba%d0%be%d0%b8-%d0%ba%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%85%d0%be%d0%b4%d1%8f%d1%89%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%be%d0%bf/

You May Also Like