Ето как да изберем правилния килим

Как да изберем правилния килим

Днес закупуването на килим може да се сравни с купуването на вратовръзка.

Точно както вратовръзката може да подчертае скъп костюм, придавайки на вашия външен вид определен чар, така и правилно подбраният килим може перфектно да се впише във вашия интериор, добавяйки към него много жар.

Но ако килимът е избран неправилно, тогава съществува риск от нарушаване на целостта на интериора и в резултат на това ще получите ярък лош вкус. Килимът трябва да бъде избран в съответствие с тапицерията на мебелите, завесите, цвета на стената.

Нашата фирма Тонитекс ООД има дългогодишен опит в сферата на търговията с килими и пътеки, адресът ни е: София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон за контакт с нас: 0888249719.

Като цяло, килимът трябва да е в хармония с интериора и за предпочитане повече от един индикатор. Накрая всички „табута“ са премахнати от килимите (поне така казват дизайнерите). Сега, ако искате да закачите килима на стената, това няма да се счита за признак на лош вкус. Вярно е, че не всеки килим е подходящ за стена и това трябва да се вземе предвид. Желателно е това да е тънък копринен килим, изобразяващ различни литературни или митични герои, а може да бъде и ръчно изработен вълнен килим.

За да създадете комфорт, просто трябва да покриете пода с килим. Въпросът е само как да изберем правилния килим, който да съответства на стила на вашия интериор. Например, ако сте фен на стила в стил Ар нуво, тогава килимът трябва да е едноцветен, изработен в светли цветове, със скромна, не видна шарка. Формата на килима може да бъде овална или кръгла, което е напълно съобразено с дадения стил. Или може би вашият интериор съдържа елементи от ориенталски стил? В този случай се нуждаете от ръчно изработен килим с „азиатски“ мотиви. Моля, обърнете внимание, че такъв килим не може да бъде затрупан с мебели, в противен случай целият ефект ще бъде загубен, тъй като акцентът на ориенталския килим е най-сложната рисунка или цял сюжет, изобразен върху него. Вие сте класически любовник?

Разберете повече за детски мокетени килими. 

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *